tiistai 15. marraskuuta 2016

Näyttöviikko

Nyt on sit näyttöviikko ohi ja arviointikeskustelukin käytiin tänään. Opettaja tuli siis Turusta tänne, mikä oli kiva, koska puhelimen välityksellä ois ollut varmaan aika vaikeaa. Keskustelussa oli mukana päiväkodin johtaja tulkkaamassa, joten sen ansiosta selvittiin siitä ihan hyvin. Mun ohjaaja ei ollenkaan puhu suomea ja se oli ihan paniikissa tästä keskustelusta, mutta onneks saatiin apua.

Näyttö meni ihan hyvin. Pidin liikuntatunnin, askarteluja, juttelutuokioita, matikkaa ja tehtiin myös yksi lattiakuva.
En ole ennen tehnyt/ohjannut lattiakuvaa ja se oli kyllä tosi kivaa. Meni paljon paremmin mitä ajattelin. Lattiakuvan aiheena oli "yksilönä ryhmässä". Lattiakuvan ideana on, että kerrotaan lapsille jostain eettisestä tms. aiheesta, mietiskellään ja keskustellaan ja samalla rakennetaan lattialle materiaaleista kuva. Lopuksi sitä voidaan ihastella. Kuvasta tulee aina vähän omanlaisensa, koska lapset saavat itse päättää materiaalit ja sen, miten ne asetellaan lattialle. 


Näyttöviikon viimeisenä päivänä oli isänpäivä aamu eli lasten isät ja isoisät saivat tulla päiväkodille viettämään juhlaa. Aluksi mentiin kaikkien ryhmien kanssa saliin ja ryhmät esittivät lauluja ja näytelmiä. Sen jälkeen mentiin oman ryhmän tilaan ja lapset saivat jakaa ne vanerista tehdyt rusetit. Lapset saivat myös yhdessä isiensä kanssa etsiä oman muotokuvansa seinältä (lapset olivat maalanneet siis omasta isästään muotokuvan). Hain päiväkodin järjestelmäkameran ja otin paljon kuvia. Otettiin myös yhteiskuva kaikista vieraista ja lapsista. Sitten oli kahvittelut, jonka jälkeen isät alkoivat lähteä töihin. Oli tosi kiva tapahtuma kyllä.



Joku päivä käytiin kans pulkkamäessä, kun oli taas satanut niin paljon lunta lisää. 


Näyttöviikolla en hirveesti töiden jälkeen tehnyt mitään erikoista. Kävin pari kertaa Renardissa ja maistelin kaikkia jänniä uusia juomia. 




Kurkuma-latte (eli kurkuma-jauhetta ja vaahdotettua maitoa, oli muuten yllättävän hyvää!)



Matcha-latte (joo eli ajattelin, etten sen yhden kerran jälkeen enää koskaan juo matcha-lattea, mutta täällä se oli kyllä ihan erilaista, matcha maistui paljon vähemmän, vaikken sitä silti tilaisikaan)



Spicy cascara-juoma (se on periaatteessa teetä kahvimarjojen kuoresta, ja tämä oli myös maustettu jouluisesti ja tarjoiltu appelsiinin kanssa, tosi kivan makuinen, ehkä vähän jopa glögiin päin)


Ja maistoin myös flat white- kahvia eli periaatteessa cappuccino, mutta tupla espressolla (kuvassa tosin tavallinen cappuccino)


Huomenna on sitten viimeinen päivä päiväkodissa. Aion viedä jonkun kakun tms. ja pidetään pienet kekkerit lasten kanssa. Ainiin ja sain arvosanaksi 3 eli parhaan jee, vaikka välillä tuntui, etten pääsisi edes läpi, mutta hyvinhän tää menikin. Kirjottelen vielä myöhemmin turistivinkkejä, koska poikaystävä tulee loppuajaksi tänne ja mulla on jo suunnitelmat valmiina, mitä kaikkea pitää vielä ehtiä tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti