keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Kahvia

Toisena päivänä töissä olin tutustumassa 4-vuotiaiden ryhmään. Menin ysiksi ja mentiin melkein heti musiikkitunnille, jonne sain itse viedä ryhmän, koska ryhmän opettajat jäivät pitämään palaveria. Heillä on siellä erikseen musiikinopettaja (jonka nimi on myös Kaili hehee). Musiikkitunnilla laulettiin syksyisiä lauluja ja tutkittiin kannelta. Sitten vein ryhmän takaisin omaan tilaan. 
He saivat hetken leikkiä, kunnes aloitettiin toiminta. Lapset saivat istua piiriin pyöreälle matolla ja aikuiset kertoivat vanhoista perinteistä. Lapset eivät kyllä jaksaneet hirveästi kuunnella ja pyrkivät kokoajan lähtemään matolta. Opetuksen olisi voinut koittaa tehdä jotenkin mielenkiintoisemmaksi, nyt he joutuivat lähes pelkästään kuuntelemaan. 

Opetuksen jälkeen syötiin pieni välipala (porkkanaa) ja sitten lähdettiin ulos. Ulkoilun jälkeen oli lounas (jauhelihapihvejä ja perunaa). Ruokailu tuntuu jotenkin kauhean kiireiseltä eikä tunnu olevan aikaa istua rauhassa. Saattaa johtua myös siitä, että tila on pienehkö ja kolme ryhmää syö lähes samaan aikaan. Ruoan jälkeen mentiin päiväunille. Ensin yksi opettajista luki satukirjaa ja laittoi sitten rauhallista musiikkia soimaan. Eli sama meininki, kuin Suomessakin yleensä nukkarissa on. Tämän jälkeen sain lähteä. 







Lähdettiin siskon kanssa käymään hänen isovanhemmilla Väänassa. Sinne oli noin 30min ajomatka. Oli tosi kylmä päivä taas ja tuuli kovaa, joten perillä tehtiin lämpimiä voileipiä ja teetä. Kun pääsin takaisin Tallinnaan, kävin vielä Caffeine kahvilassa ja otin viikon kahvin, joka oli joku Coconut dreams. Se oli tosi hyvää, ei ollenkaan liian makeaa.





Tänään eli keskiviikkona olin tutustumassa 5-vuotiaiden ryhmään. Aamulla aloitimme ns.aamupiirillä. Käytiin läpi päivä ja kuukausi sekä vuodenaika. Sitten yksi lapsista ehdotti, että tehdään esittelykierros. Kaikki lapset saivat sanoa oman nimensä sekä sisarusten määrän. Seuraavaksi oli hetki vapaata leikkiä ja minut pyydettiin mukaan. Pelattiin muistipeliä, kunnes opetus alkoi. 
Toinen opettajista piti matikkatuokion. Hän oli tuonut kastanjoita ja niiden avulla harjoiteltiin vähän laskemista. Sitten käytiin myös läpi vanhanajan mittoja, kuten kyynärä. Lopuksi lapset saivat kaikki omat monisteet aiheesta ja saivat värittää kuvan. 

Syötiin pieneksi välipalaksi päärynää ja lähdettiin ulos. Lapset juoksivat taas terveyskierroksen. Tässä ryhmässä lapset juoksevat pidemmän reitin, kuin neljävuotiaat. 
Tänään oli taas keittopäivä, joten oli myös jälkiruokaa. Riisivanukasta (tai jotain sen tyyppistä, siinä oli myös raejuustoa) ja mansikka survosta. Huomasin taas, miten jotkut lapsista eivät juoneet mitään ruokailun aikana. 
Sain lähteä jo heti ruokailun jälkeen ja lähdin kahvilalle. 



Siellä siskoni teki minulle erikoiskahvin dripper menetelmällä V60 suodattimella. Sain valita kahvipavut itse. Tämän kahvin kanssa ei tarjoilla sokeria eikä maitoa (oikeastaan Renardissa ei tarjoilla minkään kahvin kanssa sokeria, vaikka pyytäisikin), sillä kahvi on itsessään aika makeaa ja ne pilaa maun. Mielestäni se oli tosi hyvää ja erilaista eikä ollenkaan kitkerää. Maku muuttuu lämpötilan laskiessa. 







Tänään sinne tuli myös ryhmä ihmisiä tilaamaansa cupping-tapahtumaan. Eli siis kahvin maisteluun. Ensi viikolla saan myös osallistua sellaiseen, kun kahvilaan tulee uusia kahvilaatuja. Illemmalla kävelin vähän kaupungilla ja kävin taas Caffeinessa (se on ihan bussipysäkin vieressä) ja ostin palan unikkokakkua sekä Pumpkin spice latten. En yhtään tykkää makeista kahveista, eikä se onneksi ollut ollenkaan makeaa. Starbucksin Pumpkin spice on ihan liian makeeta mun makuun, mutta toi oli just sopiva. Joo ehkä pitäisi vähentää kahvin juontia. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti