sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Täällä ollaan

Eilen oli se päivä, kun lähdettiin aurinkoisena päivänä ajamaan kohti Helsinkiä. Poikaystäväni oli suostunut viemään mut autolla Tallinnaan, joten sain tavarani hyvin mukaan. Nyt täytyy vaan toivoa, että joku myös hakee mut. Oli kyllä tosi kaunis ilma, vaikkakin tuulinen. Toivoin, ettei merellä tuulisi niin paljon, mutta väärässä olin. 



(Kuvat saa isoiksi niitä klikkaamalla)

Merellä tuuli vaikka kuinka paljon ja laineet oli kamalia. Oli ihme, ettei mulla tullut huono olo, koska yleensä mulla tulee tosi helposti huono olo. Nyt ei onneksi tullut ja kävin ottamassa pari kuvaakin. Suomen puolella oli ihan aurinkoista, mutta mitä lähemmäs Tallinnaa päästiin, sitä hurjemmaksi sää meni. Tallinnassa satoi ja tuuli kovaa, kun ajettiin laivasta ulos. Sitten mentiin ruokakauppaan Piritan Selveriin ja seikkailtiin vähän. Kello 20 aikaan oltiin perillä isäni vanhemmilla. Katsottiin uusin Starwars ja syötiin herkkuja ja sit mentiin aikasin nukkumaan, koska aamulla oli aikanen herätys. 





Aamulla herättiin jo kuudelta, koska poikaystävän laiva lähti kahdeksalta. Hän ehti ajoissa laivaan ja minä menin pariksi tunniksi istumaan terminaaliin, kun oli niin kylmä eikä sunnuntaina noin aikasin ole mikään vielä auki edes Tallinnassa (ja koska siellä oli wi-fi). Täällä on aukioloajat (ainakin isommissa kaupoissa) laajemmat, kuin Turussa. Suurin osa isoista kaupoista on auki joka päivä kymmeneen. Yhdeksän aikaan lähdin sitten kävelemään keskustaan päin. 
Kävelin ensin Snellin lammen kautta (Snelli tiik), koska siellä lähellä on se koulu, jossa kävin kasiluokalla. Oli niin ihanan rauhallista kävellä, kun ei ollut melkeen ollenkaan liikennettä ja muita ihmisiä. 









Snellin lammelta näkyy jo Vanalinn (vanha kaupunki).





Uiminen, kalastaminen ja jäälle meneminen kielletty.



Sitten tulin koululleni ja sen vieressä on leikkipuisto, jonka luulen olevan se puisto, mihin tullaan päiväkodin lasten kanssa ulkoilemaan. 




Ja ihan lähellä onkin tuleva työpaikkani. Tarkistin vielä läheisen bussipysäkin ja latasin bussikortille 30pv. Se maksoi 23€ eli aika halpaa. Se kelpaa busseihin, ratikoihin (tramm) ja trolleihin (eli katujen yllä kulkevista johdoista sähköenergiaa ottavat johdinautot). Osoitteesta http://www.pienimatkaopas.com/tallinna/liikkuminen.html saa hyvin tietoa liikkumisesta Tallinnassa.
Työpaikan lähellä toisella puolella tietä on myös Kaarli kirkko ja lähellä näkyy myös kirjasto, joka on todella näyttävä. 




Sitten alkoi jo olla kova nälkä, joten kävelin keskustaan Solaris kauppakeskukseen. Siellä menin Lido-nimiseen ruokapaikkaan. Sitä voin kyllä suositella kaikille. Olen käynyt siellä jo muutaman kerran ja se on aika edullinen. Siellä valitaan tarjottimelle mieleiset asiat ja sitten kassalla ne lasketaan yhteen ja maksetaan. Otin juustotäytteisen letun, luumumehua ja hedelmä"teen" eli siinä oli appelsiinin ja aprikoosin paloja ja luumuja (ja ehkä jotain muutakin) ja niiden päälle kaadettiin kuumaa vettä ja sekoitettiin.
Mulla tuli näistä hinnaksi vähän yli 5€. Paikka on tosi tunnelmallinen.







Siskopuoleni lähetti minulle viestiä, että on menossa töihin ja kutsui mut sinne käymään. Hän on töissä Telliskivin kadulla Renard Coffee kahvilassa. Menin sinne bussilla, vaikka olisin jaksanut varmaan kävelläkin. Sinne ei kovin lähelle pääse busseilla, mutta jos menee Balti jaamaan (eli Tallinnan päärautatieasemalle) vaikka ratikalla niin sieltä pääsee helposti Telliskivin kadulle. Mulla kesti hetki löytää kyseinen kahvila, mutta oli ihan kiva tutkia aluetta. Se on aika hipster alue, mistä löytyy paljon erilaisia ja erikoisia kahviloita ja ruokapaikkoja sekä pikkukauppoja, etenkin kirppiksiä. Siellä on esim. ravintolat vanhoissa junissa ja konteissa.















Renard coffee oli mukava ja tunnelmallinen kahvila, mistä löytyy tavallisten kahvien lisäksi myös erikoisempia kahvilaatuja.

Oli kyllä aika vauhdikas ja vähän väsyttäväkin sunnuntai, mutta täällä on niin ihana olla kyllä. Huomenna onkin jo maanantai ja ensimmäinen työssäoppimispäivä. Onneksi meen vasta puoli kymmeneksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti