tiistai 18. lokakuuta 2016

Serkkupäivä

Tänään meidän ryhmällä oli askartelupäivä. Askarreltiin erilaisia myytäviä tuleville markkinoille. Oli tosi erikoista, mutta tietenkin kivaa, että kolmen lapsen äidit olivat tulleet auttamaan. He vetivät itse omia pisteitään, joita olivat saippuan huovutus, purkkien koristelu ja räsynuket. 
Menin itse ensin avuksi saippuapisteelle. Ei siinä oikeastaan ollut mitään erikoista, valittiin villan väri ja otettiin sopiva palanen ja sitten vaan käsiteltiin sitä niin kauan, että se oli valmis (ja kädet todella puhtaat ja saippuaiset). Tein myös itse yhden. 




Seuraavaksi menin katsomaan, miten räsynukkeja tehdään. Lapset saivat valita valmiista paloista mieleisensä ja he täyttivät niitä villalla. Aikuiset sitten tietenkin ompelivat niitä kiinni. Niistä tuli joko pupuja tai nalleja ja tosi söpöjä.





 





Viimeinen pöytä oli siis purkkien koristelu, eikä siinäkään mitään erikoista ollut. Niihin liimattiin serveteistä kuvia semmosella lakalla ja sain myös laittaa kaikkia muitakin koristeita mm. helmiä kuumaliimalla. Aikuinen tietenkin liimasi sitten kuumaliimalla. Purkeistakin tuli tosi hienoja. 



 





Kävin syömässä kissakahvilassa ennen kuin serkkuni tulivat käymään Tallinnassa. En ollut ennen käynyt siellä ja menin siksi, että siellä oli lounas buffetti (vegan) ja ilmainen sisäänpääsy. Sinne on tosiaan normaalisti 5€ sisäänpääsy aikuisilta, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 2,5€ ja lapsille ilmainen (19-v saakka). 



Kahvila sijaitsee Stocmannin lähellä. Sinne pääsee ratikalla, mutta kävelläkin voi, koska keskustasta pitää mennä vaan yhden pysäkin verran. Eteisessä pitää odottaa, että joku työntekijöistä päästää sisälle, jottei kissat karkaa. Ovi pidetään koko ajan kiinni. Buffetti maksoi 4,9€ eli taas kerran tosi hyvä hinta. Tallinnassa on kyllä monia ruokapaikkoja, missä saa syötyä hyvin viidellä eurolla. Sivuilta https://xn--pevapakkumised-5hb.ee/tallinn ja http://www.paevapraad.ee/tallinn/ löytyy hyviä tarjouksia lounasaikaan. 
Buffetista löytyi lämmintä ja kylmää, sekä keittoa. Juomana makuvedet. Itselle ainakin riitti nämä ja oli hyvää. Löytyi myös kevätrullia, joita en ole ennen maistanut. Ne on siis semmosia hienoja läpinäkyviä. Niitä oli vähän vaikea syödä eikä ollut oikein mun makuun. Mutta hienoja silti. Parasta oli paahdetut leivät hummuksen kanssa ja lämmin kasvis juttu. 
Muutoin kuin lounas aikaan siellä voi tilata listalta esim. lettuja ja kahveja ihan ok-hintaan. Lounasbuffetti on kuitenkin niihin nähden tosi hyvän hintainen.





Kahvilassa tosiaan asustelee kissoja. Sen takia on myös sisäänpääsy, jotta heitä pystytään hoitamaan. Menussa oli kahvilan säännöt mm. kissoja ei saa kiusata eikä syöttää omilla ruoilla. Niille saa ostaa ruoka-annoksen niiden ruoka-aikaan. Kahvilassa soi rauhallinen klassinen musiikki ja oli muutenkin rauhallista. Kissoille on myös oma erillinen huone, jonne he pääsevät luukusta, jotta he saavat myös omaa rauhaa. Voin suositella paikkaa.















Serkkujen kanssa käytiin lettupaikassa nimeltään Kompressor, joka löytyy Vanhasta kaupungista. Letut on kyllä tosi isoja ja maksaa 4-5€.













Sitten vaan käveltiin ympäriinsä ja käytiin Snellin puistossa. Oli ihana aurinkoinen ilma pitkästä aikaa ja aika lämminkin. 











Käytiin vielä lopuksi Reval Cafessa. Niitä on tosi paljon ympäri Tallinnaa. Kuvissa cappuccinot ja mustikka-kiivi-pinaatti smoothie.





Kun he lähtivät takaisin satamaan päin, lähdin itse takaisin päiväkodille. Siellä oli joka kuukausi pidettävä palaveri, johon sain myös osallistua. Siellä käytiin läpi seuraavan kuukauden tapahtumat ja muuta asiat. Myös joulukuun juttuja mietittiin alustavasti. Palaveri kesti kaksi tuntia ja siinä ajassa ehdittiin paljon. Oli mielenkiintoista päästä mukaan kuuntelemaan. 
Päiväkoti tosiaan on kirkon päiväkoti ja palaveri aloitettiin tarinalla ja raamatun luvulla ja lopuksi vielä rukoiltiin. Itselläni tuli vähän epämukava olo, koska en kuulu kirkkoon. 

Oli taas kerran pitkä, mutta tosi kiva päivä ihanassa Tallinnassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti