sunnuntai 16. lokakuuta 2016

To-Su

Torstaina sain tutustua 6-vuotiaiden ryhmään. Aamu alkoi aamupiirillä. Heillä on sellaiset tunne helmet, mitä he käyttävät aina aamupiirissä. Keskellä on isompi tyhjä lasikulho ja sen ympärillä pienempiä kulhoja, missä on eri värisiä helmiä. Ne kaikki kuvaavat jotain tunnetta, esim. ilo, suru, kiitollisuus. Lapset saavat vuorotellen ottaa yhden tai useamman helmen ja sitten he kertovat, minkä takia ottivat juuri sen helmen. Sitten helmet laitetaan keskellä olevaan tyhjään kulhoon ja lopuksi katsotaan minkä värisiä helmiä otettiin eniten. Mielestäni tämä on tosi hyvä tapa käsitellä tunteita lasten kanssa. 

Olin jo keskiviikkona päättänyt, että valitsen 5-vuotiaiden ryhmän, mutta myös 6-vuotiaat olivat tosi ihania ja omatoimisia ja heidän ohjaajat olivat mukavia. Aamupiirin jälkeen he jatkoivat "kalenterin" tekemistä. He saivat piirtää kuvia erilaisista lokakuun juhlapyhistä. 

Päivän jälkeen kävin kahvilalla hakemassa sinne unohtuneet kuulokkeet ja lähdin ensimmäistä kertaa tällä viikolla aikaisin takaisin isovanhemmille. 







Perjantaina olinkin sitten jo valitsemani ryhmän kanssa. Ryhmän nimi on Pilvekesed (eli pilvet). Menin kymmeneksi, koska päiväkotiin tuli vierailijoita teatterista. He esittivät tarinan kultaisesta kalasta. Lapset pitivät siitä paljon ja pääsivät myös vähän osallistumaan. Myös yksi aikuisista pyydettiin lavalle tanssimaan valssia ja se vasta lasten mielestä hauskaa olikin. Esityksen jälkeen syötiin kurkkua ja lähdettiin pihalle.
Tällä kertaa mentiin sinne puistoon, missä pienten ryhmät ulkoilevat. Lapset olivat tästä innoissaan ja minustakin se on paljon kivempi puisto, koska siellä on lapsilla enemmän tekemistä. 
Tänään luin lapsille nukkarikirjaa. Jonkun lapsen isoäiti oli tullut juttelemaan ohjaajien kanssa ja heidän piti lähteä, joten jäin lasten kanssa yksin, mutta hyvin se meni. Kaikki olivat nätisti ja kuuntelivat. 

Tämän jälkeen menin toisen ohjaajan kanssa koulun puolelle tutustumaan. Saimme seurata ykkösluokan saksankielen tuntia. Se kesti 45min ja lapsia oli joku 10. He opettelivat eläinten nimiä ja niiden ääntämistä. Se oli kivaa, ettei koko tuntia istuttu pulpettien ääressä, vaan lopuksi mentiin matolle tekemään pari yhteistä harjoitusta. 
Koulussa on tällä hetkellä luokkia neljänteen luokkaan saakka. Ne, jotka ovat nyt nelosella, olivat ensimmäisiä oppilaita koulussa. Joka vuosi koulu kasvaa yhdellä luokalla, kunnes siellä on luokkia yhdeksänteen saakka. Koulu on siis tosi uusi. Ennen niissä tiloissa oli pienten päiväkoti. 
Koulussa käytetään koulupukuja. Koulun tunnusväri on vihreä, joten koulupukuun kuuluu vaaleanvihreä kauluspaita/pitkähihainen ja musta liivi/villapaita/neule ja mustat housut tai tytöillä hame. Eestissä käytetään enemmän koulupukuja kouluissa, kuin Suomessa. Myös JWG:n koulussa, missä kasiluokalla kävin, oli koulupuvut. Siellä oli kyllä vähän vapaampi pukeutuminen, eikä minun tarvinnut hankkia koulupukua. Pukeutumista kuitenkin säänneltiin. Ei saanut käyttää vaatteita missä oli esim. jokin iso logo. Farkut eivät saaneet olla rikkinäiset ja juhlapäivinä oli pakko käyttää koulupukua tai tummia vaatteita. 









Sitten alkoikin työssäoppimisen ensimmäinen viikonloppu. Perjantaina kävin siskon työkaverin tupareissa Kadriorussa ja lauantaina läksiäisissä Nõmmella. Illalla sieltä mentiin Vanhaan kaupunkiin, joten tässä vähän kuvia sieltä:


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti